Pages

niedziela, 13 lipca 2014

Deser w stylu Jorga- czyli deser typowo meksykański!

Trufelki migdałowe- jest to naprawdę smaczny meksykański deser, można go podać do kawy, gorącej czekolady bądź herbaty lub zjeść samego.
Jest to coś pysznego dla wielbicieli czekolady.

Trufelki migdałowe

Co potrzebne?
- 25 g śmietanki 30%
- 26 g miodu
- 200 g czekolady mlecznej
- 25 g czekolady deserowej
- 35 g masła
- kakao

Sposób przygotowania:
Śmietankę gotujemy z miodem. Czekolady łączymy ze sobą i rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Następnie zalewamy je śmietanką i dodajemy masło.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Kiedy masa się już dobrze schłodzi, łyżeczką lub małą gałkownicą oddzielamy porcje, formujemy z nich kulki o obtaczamy w kakao.

Wskazówka:
Trufle najlepiej przechowywać w lodówce.

Podobał wam się przepis???

Emilka

1 komentarz:

Z chęcią przeczytam wasze komentarze, a na pytania odpowiem :)