Składniki
- 150 g twarogu
- 130 g jogurtu Naturalnego
- 40 gr miodu
- 230 gr di truskawek
- 1 płyta z biszkoptu
- 1 łyżka cukru granulowanego
- 1 łyżka cukru pudru
- 200 ml śmietanki kremówki
- garść kandyzowanych fiołków
- podłużne biszkopciki
Przygotowanie
Zobaczcie, jak to przygotować: trzeba najpierw wziąć miskę i wymieszać z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem.
Uwaga: Jeśli ser nie jest bardzo zimny, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny.
Tymczasem, umyjmy truskawki i odłóżmy niektóre na dekoracje, przetnijmy je na pół i zmiksujcie w blenderze z cukrem przez kilka sekund!
Bierzemy płytę z biszkopta i przecinamy ją na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nałóż krem i przykryj drugą płytą.
Umieszczamy w lodówce.Miksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnie płytki i pogładźmy łopatką. Ustaw w okół biszkopciki.
Czas na dekorację.
Udekoruj bitą śmietaną , podobnie jak na zdjęciu. Dodaj na tort truskawki i fiołki, a owoce posyp cukrem.
Zjedlibyście taki deser ?
Smacznego ^_^
:) BoSkIe
OdpowiedzUsuńCzy biszkopt ma być upieczony czy kupiony w sklepie?
OdpowiedzUsuńObojętnie :)
UsuńPyszny deser
OdpowiedzUsuńLubie twoje posty :) / jortini
OdpowiedzUsuńJortini - dziękuję bardzo :))
Usuń