Pages

niedziela, 26 kwietnia 2015

Przepis na... faworki Angie

Dawno nie było tej serii postów. Ale nic nie trwa wiecznie. Dotąd zapoznawałam Was z przepisami serialowej Angie ,ale z pierwszej części. Dzisiejszy przepis autorka pokazała nam go w drugiej edycji swojego programu "Blog kulinarny Angie", który zdobył uznanie. Faworki , inaczej chrusty to wyśmienita przekąska dla każdego członka rodziny. Zaspokoi podniebienia swoim pysznym smakiem. Chcecie poznać przepis ? Zapraszam !


"Blog kulinarny Angie" - Faworki


Składniki

* ciasto francuskie
* koncentrat pomidorowy lub gęsty sos pomidorowy
* tarty parmezan
* trochę oregano
* szczypta soli


Sposób przygotowania

Przed przygotowaniem włączamy piekarnik, nastawiamy go na 180 stopni. Rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je koncentratem lub sosem. Posypujemy tartym parmezanem, oregano i szczyptą soli.  Następnie zawijamy ciasto. Przed włożeniem go do piekarnika kładziemy ciasto na blachę. Następnie kroimy ciasto na kawałki o długości 0,5 cm. Później, układamy na blachę i dajemy do piekarnika na 20 minut.  Po upływie 20 minut wyciągamy faworki i układamy na talerzyku. Możecie wbić do nich patyczek.

SMACZNEGO !

Jak myślicie, proste ale smaczne danie ?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z chęcią przeczytam wasze komentarze, a na pytania odpowiem :)