Jest to coś pysznego dla wielbicieli czekolady.
Co potrzebne?
- 25 g śmietanki 30%
- 26 g miodu
- 200 g czekolady mlecznej
- 25 g czekolady deserowej
- 35 g masła
- kakao
Sposób przygotowania:
Śmietankę gotujemy z miodem. Czekolady łączymy ze sobą i rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Następnie zalewamy je śmietanką i dodajemy masło.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Kiedy masa się już dobrze schłodzi, łyżeczką lub małą gałkownicą oddzielamy porcje, formujemy z nich kulki o obtaczamy w kakao.
Wskazówka:
Trufle najlepiej przechowywać w lodówce.
Podobał wam się przepis???
Emilka
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń