niedziela, 22 lutego 2015

Przepis na..."Czekolada na gorąco"

W mroźne ,lutowe wieczory przyjemnie czasem wypić kubek ciepłej czekolady. Jeszcze lepiej, gdy przepis na niego znajduje się w Violettowej książce kucharskiej. 
Życzę Smacznego !


Składniki
  • 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości
  • 100 ml śmietany kremówki 30%
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania
Połamaną czekoladę oraz resztę składników włóż do rondelka. Podgrzewaj na bardzo malutkim ogniu, cały czas mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Napój rozlej do filiżanek - dla dekoracji możesz położyć małą bezę.

Zainspiruj się !

źródło: "Pomysły na udane przyjęcia"
Skorzystacie z przepisu ?

10 komentarzy:

  1. Mniam, superowsko ponieważ u mnie jest zimnooo na dworze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Obojętne jakiej użyje czekolady czy musi być mleczna czy gorzka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W przepisie jest gorzka czekolada, jeżeli użyjesz mlecznej i późnij dodasz cukier - może być za słodka

      Usuń
  3. Super, dziś koleżanki u mnie nocują i czekolada się przyda ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. SUPER że jesteś na tym blogu :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Tagggg boskooooooo, ile masz lat?

    OdpowiedzUsuń
  6. Jedno słowo: SUPERRR !!!

    OdpowiedzUsuń

Z chęcią przeczytam wasze komentarze, a na pytania odpowiem :)

tekst