Jajka do serca z kulinarnego bloga Angie inspirowane serialem Violetta. Jajka przepyszne , proste do przygotowania , idealne na każdą okazję . Zapraszam do postu !
3 jajka na twardo, bez skorupki
1 łyżka octu jabłkowego
1 szklanka soku z buraków
1/3 filiżanki brązowego cukru
1/2 łyżeczki soli
Majonez
musztarda
słodka papryka
Sposób przygotowania
Najpierw trzeba obrać jajka na twardo, jeszcze ciepłe .Teraz robimy tę rzecz z kartonikiem i wstawiamy na 1,5 h do lodówki. Wyciągnąć jajka z lodówki, wyciągnąć ołówek, delikatnie i oto jajko ma kształt serca! Teraz musimy jaja marynować kilka godzin w soku z buraków z octem i cukrem.
Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i gotowe, jest sok z buraków!
Pokrój jajka na pół i włóż doprawiony wir majonezu zmieszany z musztardą kropelkami sosu Tabasco i papryka w miejsce gdzie znajduje się żółtko
Oszołamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca! Czas gotowania staje się formą sztuki!
Filmik do pomocy
Jak podoba Wam się przepis ?
Wypróbujecie ?
Zachęcam do odwiedzania prowadzonego przeze mnie bloga Przejdź do bloga
Sok z buraków.. :o Myślałam, ze to czerwony barwnik do jajek :D
OdpowiedzUsuńNo i pycha :P
OdpowiedzUsuńJuż myślałam, że już nie piszesz postó na tym blogu... ale naszczęście jesteś :)
OdpowiedzUsuńOstatnio miałam zabiegane dni , stąd brak mojej obecności. Ale powoli nadrobie ;)
UsuńJedno słowo: " PYCHA " :)
OdpowiedzUsuńPowinnaś założyć bloga kulinarnego :)))
OdpowiedzUsuńZapraszam tu : mojswiat-omnie.blogspot.com.
Usuń;)
JUŻ NIE DŁUGO VIOLETTA LIVE ♥ I super post :)
OdpowiedzUsuńTeż bym chciała na koncert ;c
OdpowiedzUsuń